seminars_logo

Ela na Pame ΛΥΣΟ

Έλα να Πάμε σε ένα PARADISO μέσα στη φύση - Paradisos Hills Hotel

30/09/2022

Καμιά φορά οι εκδρομές και οι εξορμήσεις στην Κύπρο, δεν χρειάζονται κανένα ιδιαίτερο λόγο. Ο κυριότερος είναι η καλή διάθεσή και η μαγεία της κυπριακής υπαίθρου, ιδιαίτερα των ορεινών περιοχών του νησιού.

Η Λυσός είναι ένα πανέμορφο, φιλόξενο χωριό στα περίχωρα της Πάφου. Είναι το μεγαλύτερο στην περιοχή της Πάφου, αφού η επικράτειά του εκτείνεται μέχρι και την κορυφή του Δάσους Πάφου, όπου ένα σπάνιο είδος αρπακτικών πουλιών, ο σπιζαετός, μπορεί να εντοπιστεί, μαζί με το ντροπαλό και σπάνιο αγρινό κι ένα ενδημικό είδος άγριου προβάτου που απαντάται αποκλειστικά στο νησί. 

Η διαδρομή προς τη Λυσό είναι πανέμορφη και γεμάτη μυρωδιέςΒορειοδυτικά συνδέεται με το χωριό Πελαθούσα και από εκεί με την Πόλη Χρυσοχούς. Από τα βορειοανατολικά συνδέεται με τον Σταυρό της Ψώκας και το μοναστήρι του Κύκκου. 

Μόλις εισέλθετε στη Λυσό θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε την εκπληκτική θέα της χερσονήσου του Ακάμα από απόσταση, όπως επίσης και τα γειτονικά χωριά, την Κινούσα και την Πελαθούσα. Το χωριό είναι κτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 560 μέτρων και σου επιτρέπει να δεις την πιο όμορφη δύση του ήλιου. Αν αγαπάς τη φωτογραφία το χωριό θα σου δώσει πολύ ωραία κλικς! 

Η Λυσός είναι ένα μέρος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη φύση. Στην πλατεία του χωριού θα μπορείτε να θαυμάσετε μια Φραγκοβυζαντινή εκκλησία είναι αφιερωμένη στην Παναγία την Χρυσελούσα. Παρά το γεγονός ότι έχει ανακαινιστεί, παραμένει αvαλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου. Κατασκευάστηκε περί τα τέλη του 15ου ή στις αρχές του 16ου αιώνα και ανήκει στον -αποκαλούμενο- φραγκοβυζαντινό ρυθμό, ο οποίος συνδυάζει βυζαντινά και γοτθικά στοιχεία, τρούλο και καμάρες. 

Το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται ανατολικά του χωριού, μέσα στο δάσος μεταξύ Λυσού και Κυνούσας. Χτίστηκε τον 13ο αιώνα και βρίσκεται υπό την προστασία του Τμήματος Αρχαιοτήτων. 

Υπάρχουν επίσης πολλά άλλα ξωκλήσια γύρω από το χωριό.


Μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση από την εκκλησία για να δείτε τη βρύση της Λυσού. Ιστορικές μαρτυρίες δείχνουν ότι οι αγρότες έκαναν στάση εκεί για να πιουν νερό τα γαϊδουράκια τους. Είναι πλέον ένας χώρος που χρησιμοποιείται για γαμήλιες δεξιώσεις και για το ετήσιο φεστιβάλ του χωριού. Υπάρχει επίσης ένα πάρκο που κάνει το χώρο μια όαση ηρεμίας.

Στην περιοχή υπάρχουν αξιόλογα Μονοπάτια της Φύσης, όπου ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει -μοναδικά στο είδος τους- φυτά, πουλιά και ερπετά.  

Το χωριό είναι επίσης γνωστό σε τοπικό επίπεδο για το μοναδικό, παραδοσιακό έδεσμα της «Μαξίλλες», ένα είδος ξερού σύκου που καταναλώνεται ως γλυκαντική ουσία, ή τρώγεται σε συνδυασμό με αμύγδαλα ή καρύδια.  Οι μαξίλλες περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 2019. Δείτε περισσότερα για τους μαξίλλες στο βίντεο πατώντας ΕΔΩ 


Αν σκοπεύετε να μείνετε, επιλέξετε το Paradisos Hills, είνας παράδεισος μέσα στη φύση! Θα ζήσετε τη φιλοξενία σε άριστες εγκαταστάσεις και θα περάσετε ήσυχες και γαλήνιες διακοπές.

Αυτή η παραδοσιακή, κυπριακή, πέτρινη κατοικία βρίσκεται στην άκρη ενός δάσους και προσφέρει ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα στο όρος Τρόοδος και στη Μεσόγειο Θάλασσα. Διαθέτει εξωτερική πισίνα και γαλήνιο κήπο.

Προσφέρει κλιματιζόμενα δωμάτια με δορυφορική τηλεόραση και μίνι μπαρ. Όλα τα ευρύχωρα δωμάτια διαθέτουν δάπεδα με πλακάκια και ιδιωτικό μπάνιο.

Στην πανοραμική βεράντα μπορείτε να δοκιμάσετε κυπριακή και διεθνή κουζίνα, ενώ υπάρχει και καλά εξοπλισμένο μπαρ για ποτό μετά το γεύμα. Υπάρχει δυνατότητα οργάνωσης μαθημάτων μαγειρικής με επιπλέον χρέωση.

Ela na Pame PARADISOS HILLS HOTEL

Ελάτε μαζί μας, να μεγαλώσουμε την παρέα μας και να περάσουμε μοναδικές στιγμές και όμορφες εμπειρίες στα ξενοδοχεία της Κύπρου. Ο όμιλος Lavris και το τουριστικό γραφείο Lavris travel εξειδικεύονται στην οργάνωση διακοπών και εκδηλώσεων. Είμαστε ο τουριστικός πράκτορας των κυπρίων για την Κύπρο. Ότι και αν σας προτείνουμε, πάντα είναι πιο φθηνά και πιο οργανωμένα, από το να πάτε μόνοι σας.

Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν περιπάτους στο γραφικό χωριό Λυσός ή να εξερευνήσουν την περιοχή με ποδήλατο βουνού. 


Αξιοθέατα:

  1. Αγίασμα και Σπήλαιο Αγίου Χαραλάμπους
  2. Ξωκλήσι Αγίου Μερκουρίου
  3. Πλατεία
  4. Παλιές Βρύσες
  5. Λημέρια της ΕΟΚΑ
  6. Εκδρομικός Χώρος
  7. Φυσικό Περιβάλλον
  8. Μονοπάτια της Φύσης
Θα ζήσετε τη φιλοξενία σε άριστες εγκαταστάσεις και θα περάσετε ήσυχες και γαλήνιες διακοπές. Κρατήστε εγκαίρως! Φανταστικές Προσφορές από το www.elanapame.com

Περισσότερες περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις για το πακέτο μας πατήστε ΕΔΩ 
Τηλ.: 70004700 ή 24651274 (Δευτ. - Παρ. 8:30 - 15:30)
www.elanapame.com o τουριστικός πράκτορας της Κύπρου για τους Κύπριους!