seminars_logo

Αγία Νάπα: Αποδράστε στο μέρος που συνδυάζει χαλάρωση και διασκέδαση

Πανέμορφη, με πολιτισμό, αξιοθέατα, αμμώδεις παραλίες και τιρκουάζ νερά

17/03/2023

Δείτε την Αγία Νάπα όπως πραγματικά είναι: μια πανέμορφη πόλη, με πολιτισμό, αξιοθέατα, αμμώδεις παραλίες και τιρκουάζ νερά. Ένα από τα μεγαλύτερα θέρετρα διακοπών της Ευρώπης βρίσκεται στο νησί μας. Η Αγία Νάπα τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο must προορισμούς διακοπών που μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα.

Η μέρα βρίσκει τους περισσότερους να ρεμβάζουν πλάι στο ανακαινισμένο λιμανάκι της, σημείο αναφοράς των ψαράδων της περιοχής και της ιστορίας της, χαλαρώνοντας ανέμελα γύρω από το άγαλμα της γοργόνας με τη λύρα. Παράλληλα, ο επισκέπτης μπορεί να κάνει κρουαζιέρα γύρω από τις παραλίες της Αγίας Νάπας ή να ανακαλύψει τις όμορφες χρυσές αμμουδιές της με τα πόδια.

Σχεδόν όλες οι ακτές της Αγίας Νάπας είναι εύκολα προσβάσιμες και πλήρως οργανωμένες, ιδανικές για μικρούς και μεγάλους, καθώς επίσης οι περισσότερες είναι βραβευμένες και με τη Γαλάζια Σημαία. Εκεί μπορείς να κάνεις όλων των ειδών τα θαλάσσια σπορ, ενώ υπάρχουν δεκάδες πολυτελή ξενοδοχεία, πολλά απ’ τα οποία είναι χτισμένα πάνω στην παραλία, αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενώνες, και εστιατόρια για κάθε βαλάντιο και γούστο. 

Αδιαμφισβήτητα, η Αγία Νάπα διαθέτει και μια από τις ωραιότερες κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού και έναν από τους τοπ Ευρωπαϊκούς προορισμούς, την παραλία Νησί, που το καλοκαίρι μοιάζει με λιμνοθάλασσα. Παραλίες όπως η Μικρή Μακρόνησος και η παραλία Αγία Θέκλα, είναι εξίσου εξωτικές, αλλά πιο ήσυχες και με λιγότερο κόσμο. Προχωρώντας μετά την παραλία Μεγάλη Μακρόνησος και στο τέρμα της χερσονήσου, βρίσκεται η Νεκρόπολη Μακρονήσου.

Και μπορεί η Αγία Νάπα να σαγηνεύει τη νύχτα δεν είναι όμως λίγα τα αξιοθέτά της που μονοπωλούν το ενδιαφέρον του κάθε ταξιδιώτη.
Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται το Μεσαιωνικό Υδραγωγείο Αγίας Νάπας, το Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας Θάλασσα, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο και φιλοξενεί μεταξύ άλλων και το φυσικού μεγέθους ομοίωμα του αρχαίου καραβιού που βρέθηκε βυθισμένο στα ανοικτά της Κερύνειας , το Αγροτόσπιτο Αγίας Νάπας, το πάρκο γλυπτικής και το πάρκο κάκτων λίγο έξω από την πόλη, καθώς και πολλά χριστιανικά ξωκλήσια στην ευρύτερη περιοχή της. Επιπλέον, η πλατεία διασημοτήτων, βρίσκεται πάνω από την κεντρική πλατεία, κι είναι ένα οδόστρωμα από πλάκες σε σχήμα αστεριού με ονόματα διασημοτήτων που έχουν επισκεφτεί το πολυσύχναστο αυτό θέρετρο της Κύπρου.

Ξεχωριστή θέση όμως έχει το περιτριγυρισμένο από ψηλά τείχη με πελεκητές πέτρες Μεσαιωνικό Μοναστήρι Αγίας Νάπας , που αποτελεί ορόσημο της πόλης κι είναι του 15ου αιώνα, και στο οποίο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας. Μάλιστα, η αιωνόβια συκομουριά στη νότια πύλη του μοναστηριού, λέγεται ότι ενέπνευσε το νομπελίστα ποιητή Γιώργο Σεφέρη να γράψει για την Αγία Νάπα, ενώ πολλές γυναίκες επισκέπτονται το μικρό ναό στο εσωτερικό του προκειμένου να φορέσουν τη γονοποιούσα, θαυματουργό ζώνη της Οσίας Νάπας. 

Από την άλλη, μόλις 10 λεπτά μακριά, το Ακρωτήρι Κάβο Γκρέκο είναι ένα αξιοθέατο από μόνο του, φτιαγμένο κυριολεκτικά από την ίδια την κυπριακή θάλασσα. Με μυστικιστικές σπηλιές κάτω από τις οποίες ζουν μυθικά τέρατα και καταγάλανα νερά, προσφέρει συγκλονιστική θέα σ’ ένα άγριο κι ανόθευτο τοπίο από τον άνθρωπο, ενώ οι πιο αθλητικοί μπορούν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους περπατώντας ένα από τα πολλά μονοπάτια φύσης που θα βρουν στην περιοχή.  

Δεν είναι βέβαια μόνο η φυσική ομορφιά της Αγίας Νάπας που προσελκύει τόσο κόσμο από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Η ξέφρενη διασκέδαση της νυχτερινής της ζωής βρίσκονται σταθερά στις υψηλές προτιμήσεις της νεολαίας (κι όχι μόνο) που την επισκέπτεται. Το βράδυ, λοιπόν, η πόλη μεταμορφώνεται. Φώτα, club, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται δίπλα στην κεντρική πλατεία, κοσμοσυρροή. 

Με το λούνα-παρκ να ξεχωρίζει στο φόντο, παραθεριστές πάνε κι έχονται στα κεντρικά δρομάκια της κάνοντας στάση για φαγητό, ποτό, ψώνια, ή απλώς τραβώντας φωτογραφίες!

Κατηγορίες
Ayia Napa